September 23, 2022

Uw patiëntgegevens veilig met Fit4Cure

data verwerking veilig

Dat data en daarmee ook data security steeds belangrijker wordt, staat als een paal boven water. Ook bij het meten van beweging en fysieke fitheid zoals bij Fit4Cure wordt er enorm veel patiëntdata verzameld. Daarom zijn we blij te vermelden dat softwareontwikkelaar aXtion – bouwer van het platform van Fit4Cure – de jaarlijkse externe audit in het kader van cyber security en informatiebeveiliging met succes doorlopen heeft. Een mooie bevestiging dat Fit4Cure gebruikers verzekerd zijn dat gevoelige data op een veilige manier verwerkt wordt en voldoet aan de eisen van de ISO27001 en NEN7510 certificering.

aXtion is onderdeel van moederbedrijf Lode Holding. Het is een ICT- en softwareontwikkelingsorganisatie die zich met name richt op innovatieve projecten en vraagstukken uit de zorg, overheid, arbodiensten en ziekenhuizen.

ISO 27001 is de internationale en wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. De NEN 7510 is een nationale (dus Nederlandse) norm, specifiek toegespitst op organisaties die te maken hebben met persoonlijke gezondheidsinformatie (dus zorginstellingen en hun dienstverleners).

LinkedIn
Email
Print