July 21, 2023

Onderzoek Ciro met Fit4Cure gestart

ciro

Ciro gaat gebruikmaken van Fit4Cure in een onderzoek naar patiënten met COPD.

8 weken intern; 8 weken thuis trainen

Beweging speelt een cruciale rol in de behandeling van chronische longaandoeningen, zoals COPD, en de ontwikkeling van effectieve revalidatieprogramma’s is van vitaal belang voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten. Normaal gesproken brengt een COPD-patiënt een langere periode van 10 weken door in het revalidatiecentrum voor hun longrevalidatie. Echter, in deze studie met deze nieuwe aanpak, zullen ze 8 weken doorbrengen in de revalidatiesetting bij Ciro en trainen ze vervolgens 8 weken thuis met Fit4Cure.

Innovatief

Het innovatieve aspect van dit onderzoek ligt in het gebruik van Fit4Cure’s geavanceerde trainingsplatform dat monitoring op afstand mogelijk maakt. Hierdoor kunnen de patiënten, zelfs wanneer ze thuis zijn, nauwkeurig worden gevolgd en kunnen de behandelaars hun voortgang en gezondheidsparameters op de voet volgen. Dit zal de effectiviteit van de longrevalidatie aanzienlijk verbeteren en de patiënten in staat stellen om langer en effectiever te trainen, namelijk gedurende 16 weken in totaal.

Voordelen vervroegd naar huis

Dat patiënten in deze studie vervroegd naar huis kunnen, heeft voor de patiënten zelf ook voordelen. De patiënt kan weer terug naar zijn of haar vertrouwde omgeving en door thuis te trainen, kunnen COPD-patiënten hun trainingsroutine aanpassen aan hun eigen schema en behoeften. Ze hoeven niet te reizen naar een klinische instelling, wat tijd en energie bespaart, vooral als ze beperkt zijn in hun mobiliteit door hun longaandoening. Daarnaast geeft het vertrouwen dat ze de eigen regie over hun gezondheid op kunnen pakken en dat de zorgverlener op afstand

LinkedIn
Email
Print