February 23, 2023

Fit4Cure in onderzoek: paper van Bart Bongers

Bart Bongers, medisch fysioloog aan de Universiteit Maastricht bracht onlangs een artikel uit over het Steep Ramp Testprotocol. Hoewel de CPET de gouden standaard is voor het beoordelen van de cardiorespiratoire conditie, zitten er voor hoogrisico-patiënten een aantal nadelen aan. De Steep Ramp Test (SRT) kan dan een oplossing zijn als praktische en objectieve test om vervolgens de preoperatieve cardiorespiratoire conditie te verbeteren. In het artikel gaat Bart dieper in op de reden waarom de SRT in deze situaties vaak makkelijker toepasbaar zijn én hij brengt de vertaling naar een trainingsprotocol zoals deze ook ingezet wordt bij Fit4Cure voor het trainen en monitoren van de cardiorespiratoire fitheid.

LinkedIn
Email
Print