June 15, 2023

De voordelen van Remote Patient Monitoring (RPM)

Remote Patient Monitoring (RPM) is een revolutionaire benadering van zorgverlening die de interactie tussen professionals en patiënten verbetert, terwijl de patiënten in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven. Een voorbeeld van RPM is Fit4Cure, waar kwetsbare patiënten voorafgaand aan een medische ingreep of tijdens een (p)revalidatieproces worden voorzien van een fietsergometer dat hen in staat stelt om thuis te trainen. Dat heeft voordelen voor zowel de patiënt, als de therapeut.

1. Efficiëntere zorgverlening: Door het monitoren van patiënten op afstand kunnen professionals de zorg efficiënter organiseren. Ze kunnen op afstand trainingsschema’s instellen, de voortgang van de patiënten volgen en tijdig aanpassingen maken. Dit minimaliseert onnodige ziekenhuisbezoeken en verbetert de efficiëntie van de zorgverlening, wat uiteindelijk leidt tot kostenbesparingen.

2. Gemak en comfort: Met RPM kunnen patiënten hun zorg ontvangen in de comfortabele omgeving van hun eigen huis. Ze hoeven niet te reizen naar ziekenhuizen of klinieken voor routinematige controles of trainingssessies. Dit vermindert de belasting van patiënten, vooral voor degenen die beperkt mobiel zijn of ver weg wonen van zorgvoorzieningen.

3. Betere zelfmanagementmogelijkheden: RPM moedigt patiënten aan om meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun gezondheid. Ze worden actief betrokken bij hun zorgproces en kunnen de trainingssessies uitvoeren op momenten die voor hen het beste werken. Door regelmatig feedback te ontvangen en de voortgang te zien, worden patiënten gestimuleerd om hun inspanningen voort te zetten en een gezonde levensstijl te behouden.

LinkedIn
Email
Print