July 13, 2023

Thuistraining op maat zorgt voor sneller herstel na operatie

fit4cure

“We wilden een gerandomiseerde studie doen naar de meerwaarde van het ontwikkelde trainingsprogramma. Maar de meeste mensen wilden direct geopereerd worden, en mensen die niet fit waren zagen erg op tegen het programma. Daarop hebben we gesteld: het programma moet gewoon de standaard worden, een vast onderdeel van de voorbereiding op de operatie. Daarnaast moet het de patiënt makkelijk gemaakt worden mee te doen: de trainingsfiets en de fysiotherapeut komen bij de patiënt thuis. Nu is er bijna niemand meer die zegt er niet voor open te staan,” aldus Joost Klaase in het artikel over thuistraining met Fit4Cure in FME.

Wat het thuistrainprogramma oplevert voor de patiënt én de zorg? Dat lees je in het artikel op de website van FME!

https://www.fme.nl/thuistraining-op-maat-zorgt-voor-sneller-herstel-na-operatie

LinkedIn
Email
Print